CastorOil

O właściwościach oleju rycynowego krążą już legendy. Ten popularny olejek zaskarbił sobie serca setek tysięcy kobiet na całym świecie, ponieważ przyspiesza wzrost rzęs, brwi, paznokci i włosów, a także je wzmacnia. Czy olej rycynowy Nanoil rzeczywiście zasługuje na miano najlepszego?

Roślina, z której wytłacza się olej rycynowy, najprawdopodobniej pochodzi z Afryki, ale dziś jest naprawdę popularna na całym świecie. Co ciekawe, wiele z nas ma rącznik w swoim ogrodzie! Olejek z jego nasion również znajdzie się u większości z nas, a wszystko dzięki jego właściwościom.

Właściwości oleju rycynowego

Najlepszy jest ten tłoczony na zimno i nierafinowany (jak Nanoil), choć znajdziemy wiele wersji oleju rycynowego. W każdej z nich najważniejszy jest kwas rycynolowy – charakterystyczny tylko dla tego oleju i odpowiedzialny za jego właściwości antybakteryjne. Wśród cennych składników znajdą się też: witaminy A i C. Tych też najwięcej jest w oleju rycynowym o potwierdzonej, wysokiej jakości, więc warto zwracać uwagę na to, jaki olej kosmetyczny wybieramy do swojej codziennej pielęgnacji.

Dlaczego olej rycynowy Nanoil jest najlepszy?

Nanoil to potwierdzona jakość. Poznaj cztery powody, dla których to właśnie ten olej rycynowy jest najlepszy:

  1. Zimnotłoczony – pozyskuje się go w procesie tłoczenia na zimno, podczas którego nie traci się wielu cennych składników odżywczych.
  2. Nierafinowany – to olej rycynowy, który nie jest poddawany rafinacji, dzięki czemu nie jest narażony na ponowną utratę substancji odżywczych.
  3. Organiczny – to całkowicie naturalna substancja pochodzenia roślinnego, a do tego nietestowana na zwierzętach i wegańska.
  4. Wielozadaniowy – jeden olej rycynowy na wiele problemów skórnych, na skórę głowy, włosy, paznokcie, rzęsy, a nawet brwi.

Olej rycynowy – zastosowanie

Jeśli mowa o tym, do czego można wykorzystać olej rycynowy, warto powiedzieć o jego najważniejszych zastosowaniach. Być może o niektórych z nich jeszcze nie wiedziałaś!

Kosmetyczny olej rycynowy Nanoil najczęściej wykorzystuje się w pielęgnacji włosów, a konkretnie na skórę głowy – regularnie stosowany pozwala pozbyć się łupieżu i wzmacnia cebulki włosów. To skuteczny olej na porost włosów, rzęs i brwi, a także świetna, skuteczna, doskonale wzmacniająca odżywka do paznokci. Równie dobrze sprawdza się na skórze, zwłaszcza jako olej do demakijażu. Warto zastosować go na trądzik, ponieważ może go złagodzić. Olej rycynowy jest też jednym ze składników mieszanek do OCM, czyli oczyszczania twarzy olejem.

Olej rycynowy Nanoil – działanie

Czas na krótkie podsumowanie tego, co właściwie da nam stosowanie oleju rycynowego Nanoil. A może dać nam naprawdę wiele:

  • likwiduje bakterie i grzyby, a także zmniejsza stan zapalny,
  • widocznie przyspiesza wzrost włosów i wzmacnia je,
  • zagęszcza rzęsy i brwi, nadając im ciemniejszy kolor,
  • świetnie oczyszcza skórę z toksyn i innych zabrudzeń,
  • odbudowuje naturalną barierę hydrolipidową skóry,
  • ma właściwości regenerujące i przyspiesza gojenie ran,
  • nadaje zdrowy blask, jedwabistą miękkość i gładkość.

Wejdź na stronę www.nanoil.pl/olej-rycynowy i dowiedz się więcej!

Tags: , , , ,